Els Patis de Palma de l’Insòlit Festival

UN PATRIMONI PER REDESCOBRIR

Les intervencions efímeres de l’INSÒLIT Festival tindran lloc al Nucli Antic de la Ciutat de Palma, una de les ciutats de la Mediterrània de referència per la seva arquitectura, clima i paisatge.

 

Els patis de les cases senyorials de Palma constitueixen un conjunt emblemàtic de l’arquitectura, les vivències i el patrimoni de la ciutat. Escriptors, cronistes, viatgers…, tots coincideixen a remarcar que l’arquitectura de Palma té en les cases urbanes un dels referents més importants. I això, sens dubte, perquè l’element arquitectònic més significatiu dels casals són els seus patis.

Aquests espais, on s’hi reunien els veïns i es feia vida social, es tornen a omplir de vida i experiències amb l’INSÒLIT. D’aquesta manera, els Patis de Palma de l’Insòlit Festival ens permetran redescobrir aquest patrimoni civil tan preuat.

Can Balaguer

Carrer de la Unió, 3

Propietat: Ajuntament de Palma

Can Oms

Carrer Almudaina, 7

Propietat: Ajuntament de Palma

Can Bordils

Carrer de l’Almudaina, 9

Propietat: Ajuntament de Palma (Arxiu Municipal)

Estudi General Lul·lià

Carrer Sant Roc, 4

Propietat: Estudi General Lul·lià

Cal Comte de la Cova

Carrer del Sol, 3

Propietat: Escola de Turisme ETB

Cal Marquès de la Torre

Carrer de la Portella, 14

Propietat: COAIB

EL RECORREGUT DE L’INSÒLIT

Així doncs, a l’INSÒLIT, els patis de les cases senyorials del Nucli Antic de Palma es converteixen durant una setmana en escenaris actius de creacions artístiques que proposen una aventura sensorial, una mirada poc convencional cap a espais que romanen ocults o que, per el contrari, formen part del paisatge urbà més habitual i acaben sent invisibles.

S’estableix un diàleg entre un passat construït perdurable en el temps i un present permutable i efímer.

Fes el recorregut de tots els patis i redescobreix el patrimoni d’una manera diferent!